2018. április 1.

Kókusztorta







Ezzel a kókusztortával kívánok minden kedves olvasómnak 


Áldott, békés, szeretetteljes húsvéti ünnepeket!


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A piskótalaphoz
6 tojás
24 dkg cukor
48 ml olaj
20 dkg liszt
4 dkg kakaópor
6 g sütőpor

A krémhez
5 dl tej
9 dkg liszt
4 dl tejszín
20 dkg cukor
1 evőkanál kókuszaroma
10 dkg kókuszreszelék
25 dkg mascarpone

A díszítéshez
kókuszreszelék
zöld élelmiszerfesték
tojáscukor
csokoládé nyúl

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaót, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe.
20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba!)
Langyosra hűtjük a tortalapot, majd lapjában három egyenlő részre vágjuk. (A hozzávalók három, egyenlő részre osztásával három lapot is süthetünk.)
A krémhez a lisztet a cukorral és a tejjel csomómentesre dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. Teljesen kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a főzött krémet, az aromát, a kókuszreszeléket, a mascarpone-t és az egészet habverővel összedolgozzuk.
A krémmel megtöltjük a piskótalapokat, majd a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
A torta tetejét meghintjük kókuszreszelékkel. A nyuszit a torta közepébe ültetjük és körberakjuk tojáscukrokkal. Egy kávéskanál kókuszreszeléket kevés ételfestékkel zöldre színezünk és meghintjük vele a torta közepét.

1 megjegyzés:

ILDIKO írta...

Szia!

Nagyon guszta! ...szivesen megcsorikaznam. hihi

Kellemes Husveti unnepeket Neked is!Regi tisztelod es "tesztelod".
ILDIKO