2017. január 31.

Sonkás-gombás pite





Pite nem csak édes, hanem sós változatban is készülhet, utóbbiak közül ez a sonkás-gombás az egyik kedvencünk.

Hozzávalók 30 cm-es piteformához

A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 csapott kávéskanál só
2 tojás
2-3 teáskanál tejföl

A töltelékhez
40 dkg tejföl
1 dl tej
3 tojás
fél teáskanál provence-i fűszerkeverék
2 kávéskanál só

1 piros kaliforniai paprika
15 dkg sajt (trappista, edami,stb.)
20 dkg füstölt főtt sonka
25 dkg gomba (itt barna csiperke)
egy kisebb vöröshagyma

A töltelékhez a paprikát,a sajtot és a sonkát kockára vágjuk. A sonkát egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon aranysárgára dinszteljük. Rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kerek lapot nyújtunk belőle és kibéleljük vele a piteformát.
A tejfölt, a tejet, a tojást, a sót és a fűszereket kikeverjük, majd beleforgatjuk a pirított sonkát és gombát, illetve a paprikát és a sajtot.
Az egészet beleöntjük a formába és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: