2016. július 30.

Szilvás sütemény




Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez

A tésztához
3 tojás
25 dkg cukor
70 ml olaj
3 dl tej
35 dkg finomliszt
10 g sütőpor

A töltelékhez
1 kg szilva
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél kávéskanál őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg

A tetejére
fahéjas porcukor

A szilvákat felezzük, a magokat eltávolítjuk, majd negyedeljük.
Rászórjuk a cukrokat, a fűszereket és az egészet jól összeforgatjuk. Legalább félórát állni hagyjuk.
Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük, Hozzáöntjük a tejet, majd a sütőporral vegyített lisztet és csomómentesre keverjük.
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát, tetejére szórjuk a gyümölcsöt és 180 fokos sütőben megsütjük.
Langyosan szeleteljük és fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: