2016. január 26.

Ribizlis-málnás morzsasüti





Természetesen az évnek ebben  a szakában mirelit gyümölcsből készült a töltelék, de akár frisset, akár fagyasztottat használunk, az eljárás ugyanaz.


Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez

A tésztához
20 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 g sütőpor
fél kávéskanál só
2 tojás

A töltelékhez
20 dkg piros ribizli
20 dkg málna
1 evőkanál liszt

A morzsához
12 dkg szoba hőmérsékletű vaj
15 dkg (barna) cukor
10 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula
csipet só

A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A morzsa hozzávalóit elmorzsoljuk és félretesszük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kanállal (elég lágy) a tepsi aljába simítjuk. A gyümölcsöt összekeverjük az egy evőkanál liszttel (ha mirelit gyümölcsöt használunk, ne olvasszuk ki, hanem teljesen fagyott állapotban használjuk), és egyenletesen a tésztára halmozzuk.
Végül a morzsát is a tepsibe szórjuk és az egészet betoljuk a sütőbe.
30-40 percig sütjük, vagy addig, amíg a tetején a morzsa is szépen meg nem pirul.
Ha teljesen kihűlt, szeleteljük.





Nincsenek megjegyzések: