2015. július 8.

Meggyes piskóta





Hozzávalók nagy méretű (gázos) tepsihez

8 tojás
30 dkg cukor
65 ml olaj
30 dkg liszt
6 g sütőpor

40 dkg magozott meggy

A tepsi alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, majd a masszát a formába simítjuk. Tetejére szórjuk a meggyet és betoljuk a sütőbe, ahol 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba!)
Langyosra hűtve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: