2015. július 1.

Meggyes-mákos kevert sütemény





Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez


3 tojás
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
70 ml olaj
2,5 dl tej
20 dkg őrölt mák
20 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
25 dkg magozott meggy


Az egész tojásokat a cukorral jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, belereszeljük a citromhéjat, majd az előzőleg összevegyített mákot, lisztet és sütőport is hozzáadjuk.
Az egészet csomómentesre keverjük és olajjal vékonyan kikent tepsibe simítjuk.
Beleszórjuk a meggyet és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: