2015. április 26.

Epres charlotte torta






Hozzávalók 20 cm átmérőjű tortaformához

1 csomag babapiskóta

A piskótalaphoz
2 tojás
4 dkg cukor
1 csapott teáskanál kakaópor
4,5 dkg liszt
késhegynyi sütőpor

A túrókrémhez
1 nagy doboz (500 g) natúr joghurt
4 evőkanál cukor
10 g zselatin
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
50 dkg eper

A díszítéshez
citromfűlevél
szalag

A piskótához az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan felverjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. A masszát sütőpapírral bélelt forma aljába simítjuk és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krémhez a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint felforrósítjuk. Langyosra hűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a joghurtos részt, a túrót és a citromhéjat, majd habverővel összedolgozzuk.
Az eper fele mennyiségét kisebb darabokra vágjuk, és ezt is a krémbe keverjük.
A piskótalapot tortatálra helyezzük és körbevesszük a tortagyűrűvel. A babapiskótát körben,állítva a formába rakosgatjuk és a közepébe öntjük a túrókrémet.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a maradék eperrel és citromfűlevéllel díszítjük, egy szélesebb szalaggal pedig körbekötjük.




Nincsenek megjegyzések: