2014. október 25.

Csirkemell Stroganoff módra




Hozzávalók 4 személyre

1 egész csirkemellfilé
20 dkg borsó
25 dkg gomba
2 kisebb ecetes uborka
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 teáskanál mustár
4 evőkanál olaj

őrölt bors
petrezselyemzöld

A csirkemellet kockákra vagy csíkokra vágjuk. A gombát és az uborkát kisebb darabokra szeleteljük.
2 evőkanál olajon megpirítjuk a húskockákat, majd szűrőkanállal tálba szedjük és félretesszük.
A maradék olajat a lábosba öntjük és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymagerezdet.
Rádobjuk a gombát és a zöldborsót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk (kb.15 perc).
Kikeverjük a tejfölt a tejszínnel és a mustárral, majd a zöldségekhez adjuk. Visszatesszük a húskockákat, végül beleforgatjuk az uborkaszeleteket is.
Az egészet összeforraljuk, és ha szükséges, még sózzuk.
Főtt rizst kínálunk mellé, tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.


Forrás: Stahl Judit: Büntetlen örömök

Nincsenek megjegyzések: