2014. április 30.

Mentás citromfűszörp




A mentából és a citromfűből önállóan is nagyon kellemes ital készíthető, ha a kettőt kombináljuk, még finomabb üdítőt kapunk, mert ízben remekül kiegészítik egymást.
A menta és a citromfű is kora tavasztól őszig jelen van a kertekben vagy a piacokon, így folyamatosan rendelkezésre állnak, bármikor, egyszerűen állíthatunk elő belőlük szörpöt.

Hozzávalók

2 liter víz
2 kg cukor
1 nagy csokor borsmenta
1 nagy csokor citromfű
3 kezeletlen héjú citrom
4 dkg citromsav

A növényeket alaposan leöblítjük, kézzel kicsit megtörjük és befőttesüveg vagy más edény aljába tesszük.
Hozzáadjuk a karikára vágott citromot és a citromsavat. Felöntjük vízzel, és lefedve 1 napot állni hagyjuk.
Időnként megkeverjük.
Másnap nagyobb méretű lábosba szűrjük, hozzáadjuk a cukrot és az egészet felforraljuk.
Levesszük a tűzről és azonnal alaposan elmosott, csírátlanított üvegekbe töltjük, majd lezárjuk.
Ha teljesen kihűlt, fogyasztható is.


Nincsenek megjegyzések: